2019-03-11
星期六同閨蜜👭係荃灣行街Shopping,行到荃新天地,無意中發現呢間「The Base Nature」。見佢環境吾錯,感覺既清新又幾悠閒舍意,於是就入去坐低食個Brunch 繼續傾閒計🤣「The Base Nature」既Brunch set 有十一款可供選擇,而價錢方面,亦係$75-$108之間不等,仲免加一添👍見吾係好肚餓,就叫左份Full-day breakfast ($108),兩個人齊齊share🙆♀️呢份Full-day breakfast 比平時食開既全日餐款式較為多,入面有素食蟹餅,大啡菇,菠菜,63度溫泉蛋,火腿,雞肉腸,豬肉腸,煙肉,薯餅,燒蕃茄,酸椰菜,西柚沙田柚沙律,茄汁豆同牛角包~其實麵包方面係可以選擇牛角包或者係多士,而我就當然揀左牛角包啦🙆♀️ 因為牛角包軟化而又蓬鬆,外層脆而內裡軟,口感佳👍而個63度溫泉蛋係放係大啡菇上一齊食既。底部一個大啡菇,中間仲有一層菠菜,最後上面再放溫泉蛋,一刀切落去,金黃色既蛋汁流瀉出黎,再同軟滑既大啡菇一齊食,好juicy🥰而炸薯餅又脆又香又有口感,一d 都吾覺得油膩添💕每個Brunch 都有一杯飲品,可配美式咖啡,意式泡
而炸薯餅又脆又香又有口感,一d 都吾覺得油膩添💕
每個Brunch 都有一杯飲品,可配美式咖啡,意式泡沫咖啡,茉莉花綠茶,檸檬甘草茶,橙汁,泰式青檸梳打等等,都係吾洗另外加錢。值得一讚既係,吾洗額外加錢既飲品選擇都幾多👍 當然,亦有額外加錢既飲品如椰子拿鐵,朱古力咖啡,泰式奶茶,冰鮮果茶,香蕉朱古力奶昔,都只係多加$3-$15不等,又幾抵飲波🙆♀️
而我就加左呢排好中意飲既玫瑰拿鐵 ($5)
咖啡味濃郁而吾苦澀,飲落除左有陣陣奶香,仲有甜甜玫瑰花香,好香好正呀🥰