2022-03-09 47 浏览
自從上次試咗豆乳狂人,就愛上嗰種極濃厚嘅豆乳,今次發現樂富都有舖頭,好近我,梗係要去試吓啲唔同嘅嘢,款式太多,有排都試唔晒🤣煙韌之選,$45一聽個名就知一定有好多好有嚼勁嘅配料,呢款係三色芋圓下面嘅選擇,有珍珠、小丸子同埋豆乳布丁,滿滿一兜,真係勁足料,面頭仲加咗我最愛嘅奶蓋😍大滿足。焙茶珍珠小丸子,$42呢款係豆乳加茶,有抹茶、焙茶、烏龍茶同紅茶,好多選擇,我就揀咗焙茶,茶味好香好濃,甜度雖然冇得揀,不過啱啱好,唔洗擔心會好甜,珍珠控就啱啦,好多珍珠同丸子,可以慢慢嘆😌仙草豆乳,$28我推薦朋友飲特濃豆乳系列,佢揀咗仙草豆乳,同我第一次飲嘅時候表情一樣:嘩,好濃呀,仲濃過牛奶,好滿足。狂人粢飯,$32唔知狂人係咩意思,不過攞上手好重一個,好似我咁狂嘅人都食唔晒🤣入面有瘋狂多肉鬆同榨菜,仲有香脆嘅油炸鬼,咬落香脆煙韌。舖頭仲有好多嘢想試,下次再去。

煙韌之選,$45

焙茶珍珠小丸子,$42

仙草豆乳,$28

狂人粢飯,$32

舖頭仲有好多嘢想試,下次再去。