2008-02-19
小女子成日食0野都怕肥, 但當日同父母在中環走著, 難得入到去蘭芳園的老店, 面對住那傳統的咖央西多同豬排飽, 仲有那杯用花奶的香濃奶茶, 實在...美食當前唔顧得咁多喇!! 咁大個女第一次食咖央西多, 對食西多但無落鍊奶同糖漿感到好新奇有趣. 又幾OK喎~唔係太甜, 又唔會太油, 果2塊飽仲幾有咬口TIM!! 那是煙韌的感覺吧~? 對這"傳統"食物幾有好感~~~再來個豬排飽, 雖然只係用嘉頓飽, 但覺得佢地都有落心機去整好塊飽咁呢~烘得都好脆口呀~!! 塊豬排都炸得好, 唔會食落成口油, 又唔柴口, 不過蕃茄可以落多塊同沙律醬可以落多少少就更GOOD喇~~~壓軸是那杯熱奶茶, 茶味香濃花奶香滑, 比例剛好唔會互搶了味道~! 晃兩晃, 有點所謂的掛杯現象呢~!! 又一好玩食物 正呀!!!!環境當然很舊式, 很喜歡呢種懷舊的味道呢~~~ ^^
環境當然很舊式, 很喜歡呢種懷舊的味道呢~~~ ^^