餐厅: 名都酒樓
资讯:

2020-01-14 4071 浏览
周末金钟开完会,因为自己系茶痴,中午就去同属于聘珍楼集团的名都酒楼,一心谂住都系老牌子信得过,去到真系几多人,入咗房先有位,其实除咗location方便之外,一睇个场及侍应讲嘢的态度就知濑瀬地。食点心系要自己出去中间有大排档位,如果唔系就要等推点心车阿姨经过,但系呢个咁有特色的做法,对已经惯左即叫即正,掦点心纸嘅香港人我哋呢一代真系有啲唔惯,尤其是阿姐𠮶种问你食唔食?但系你真系见个蒸笼一路蒸住着𠮶款,真系油麻地,琴翻个盖话No, 就好鬼唔好意思。卒之拣咗虾饺、烧卖、鲜竹卷、肠粉,几大例牌野,试一试!鲜竹卷都仲可以,因为长期蒸住佢又唔会真系太过受影响,但系肠粉就真系麻麻哋,尤其是又唔系太热但系肠粉个勒度口国又开始散散地,至于虾饺真系正嘅,皮爽口有口感嘅,都有带竹笋香味去入边,只虾都系冇乜处理,又系大只,情况同烧卖一样,我真系唔明点解可以将只虾就咁大大响烧卖面咁叫做交足料?我叫做系冇咗功夫,完全丧失左点心的精致,做唔到猪肉肥肉虾肉混合嘅感觉!点都好啦最惨就系你推车仔嘅时候,我真系唔知你系咩点?大中小?同埋基本上你发现系冇人理你在客厅,要走出去揾食,同家人仲可以,同客人基本上,已经唔掂。所以
卒之拣咗虾饺、烧卖、鲜竹卷、肠粉,几大例牌野,试一试!
点都好啦最惨就系你推车仔嘅时候,我真系唔知你系咩点?大中小?同埋基本上你发现系冇人理你在客厅,要走出去揾食,同家人仲可以,同客人基本上,已经唔掂。所以加性价比来讲,真系呢个价钱仲有好多选择!
2019-12-28
等候时间
2 分钟 (堂食)