2025-05-22
前排有朋友食過呢間火鍋,大讚佢個椰子雞湯好正,所以我又去試下!我地就豪少少叫左個每位$488 星級火鍋餐,呢個價錢包左加一同$12位既醬油錢,仲送一杯飲品。先黎招牌椰子文昌雞湯鍋,估吾到現場即時開2個椰青,倒椰青水落個鍋煲滾,一滴水都無加入去,連椰肉都會刮出黎放入鍋內。滾左之後就會放半隻文昌雞落去,到差吾多熟再焗一陣就食得!先飲湯再食雞肉,湯底非常清甜,椰子味好香濃,雞件肉質好結實,有咬口,而且好少脂肪,食得出呢隻雞之前經常跑動!呢個餐第二主角就系海鮮,佢地有自家魚缸,海鮮即叫即撈同即劏,保證新鮮,同埋啲海鮮非常大隻,鮑魚仲好有心機戒哂紋。美國安格斯肥牛有少少厚度,食上黎較有口感,都好重牛味。西班牙黑毛豬肉,食得出系有質素。日本稻庭烏冬蔬菜拼盤芝麻卷即刻蒸出黎,熱辣辣!個人覺得打邊爐最重要食材新鮮同靚,呢間既食材絕對一讚,個湯底都用心做,眼見基本上其他枱都系叫椰子雞湯就知道幾受歡迎!價錢可能比任食既貴,但一分錢一分貨,呢間貴都有原因既!
美國安格斯肥牛有少少厚度,食上黎較有口感,都好重牛味。
西班牙黑毛豬肉,食得出系有質素。
日本稻庭烏冬
蔬菜拼盤
芝麻卷即刻蒸出黎,熱辣辣!