2012-08-09 54 浏览
兩口子放工一齊食飯, 去左間茶餐廳…入去時都仲有好多位, 兩個人坐四人卡位, 一人揀一個小菜, 跟餐送例湯白飯同熱餐飲.例湯: 跟餐送既, 兩個人俾左一大兜, 每人飲到兩碗呢…湯渣度有瓜有肉, 都足料既.菠蘿咕嚕肉($58):一睇碟餸, 配料多肉少..好彩味道都ok, 不過都係覺得呀媽既住家咕嚕肉好味d, 起碼無咁多炸粉嘛.沙爹金菇牛肉煲($58): 一黎到覺得好大煲, 不過..唔知點解…個底有起碼碗幾咁多既粉絲囉..明明煲無粉絲呢兩個字架嘛…金菇就有三兩撮, 牛肉好彩都仲有既, 不過粉絲浸哂沙爹汁都好似無乜味, 牛肉夠淋, 都合格啦.而家既茶餐廳, 晚飯消費都幾鬼貴..係咁意嗌兩個小菜, 埋單都$118…好彩味道都ok, 而且呢間餐廳好多人幫襯, 我地食到中段都差不多全場滿座, 生意都應該唔錯呢.

2012-08-08