2017-11-01 194 浏览
朋友話有時要試吓一啲新店,支持一下,好的就撐,差的就Bye。近期見到銅鑼灣又有新景點,咁就一於去睇睇,要撐定Bye。餐枱的佈置頗精緻,有格調。傳統的韓國八小碟。牛油果芒果蝦沙律,份量頗多,而且沙律菜用上了羽衣甘藍,但重點不在於這,最吸引我們的是沙律醬,當中帶了一點果仁的味道,真是很特別。南大門鹵豬蹄肉(半份),上枱時已很吸引我注意,豬蹄肉弄得很入味,而且皮也很彈彈的,配上生菜既清新,又去了油膩的感覺。雜錦海鮮鍋,有青口、蝦、蜆同原隻魷魚,單是氣勢,已經力壓全場。配上韓式辣湯煮熟,味道更吸引。羽衣甘藍鮮芒果沙冰,羽衣甘藍做沙律就食得多,沙冰就真係第一次見,配上了芒果,真係變做了天使和魔鬼的混合體。
餐枱的佈置頗精緻,有格調。
傳統的韓國八小碟。
2017-10-01