2021-07-31
係喇又係去cafe避暑嘅日子😀!由於觀塘分店人太多,我地即時轉左去牛頭角店等位,大約10分鐘就有位,下午三點門口都幾熱鬧。入到去先見餐廳原來係咁大,係分左兩大邊嘅L型cafe。就算未坐低,樓底高而闊落嘅座位已經滿足左我一半🤣Cafe機乎都被落地玻璃包圍,當然亦可以選擇唔坐近窗邊。場內有唔少植物,正能量同陽光感都十足,岩哂我想曬到少少太陽嘅人!值得一提嘅係呢到係可以帶狗狗等竉物入黎👍🏼🔸牛肉•松露•焦化洋蔥三文治($108)👑上而下由芝士粉、松露蛋黃醬同沙律菜覆蓋一片片嘅燉牛肉,好粉嫩!!慢煮牛肉唔鞋身,中間仲夾左少量酒煮甜洋蔥,加上烘烤過嘅酸種包,松露醬自然成為了點綴,fusion得黎好夾。推薦黎就試下食呢個👍🏼名叫多士會比較貼切吧👅🔸巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉($98)👑意粉韌度剛好,牛肝菌汁尚算濃及惹味,配上菌碎同芝士粉都幾好味😋烘好嘅Parma ham脆口,建議一開始就撈好連埋意粉食,咸度就會岩岩好。🔸炸薯條 ($78)粗薯條熱辣辣,但唔算脆香,醬汁為蕃茄底加韓式辣醬。老實說好新穎嘅組合,不過味道上無咩特別,未有突破性驚喜。🔸Expresso tonic ($48)👑特別在你可以加
🔸牛肉•松露•焦化洋蔥三文治($108)👑
🔸巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉($98)👑
🔸炸薯條 ($78)
🔸Expresso tonic ($48)👑
特別在你可以加多少少錢去選擇tonic嘅種類,幾有心!選擇左basic version都不錯,加錢version可能會更好。
🔸Iced Black Coffee ($32)
朋友嘅Black Coffee正常發揮,不過唔係好明點解會用珍珠奶茶咁粗嘅飲管飲black😂😂?