2017-08-27
The wave係一座有市集,有講座,有特賣場,有餐廳的新大廈。The Stadium 之前聽同事講過lunch唔錯,環境又好的餐廳。一直都好想去。今日終於約咗一個同我一日舊曆生日的朋友仔一齊去慶生。一出life就見到一張足球機枱。再行入d有2部飛標機。入到餐廳真係好大,仲有露天吸煙區。我地開始揀食物。頭盤~Sesame Tura $88~吞拿魚烤到多皮香配上芝麻更野味。再配上萍果醬及非常新鮮的沙律菜。必食。主菜叫咗一個Grilled Pork Rack$168~先講配菜,蕃茄/茄子/薯仔/萍果醬。淨係個配菜已經好吸引我。再食埋黑毛豬。肉質嫩滑,廚師烹調得剛剛好。再叫咗一個Set Lunch, Fried Sole Filet $108。芝心炸魚薯條。上枱時已經香噴噴。炸魚好大件。切落時卜卜脆,芝士流心。食落唔覺漏。好香芝士味。配上新鮮沙律菜及薯條。餐叫咗杯熱檸水。朋友喜歡飲啤酒,由於下午3:00-8:00係Happy Houre。飲啤酒平D。朋友叫咗杯 Asah $48。特別講吓兩樣嘢先。餐廳個水杯好靚呀! 有埋餐廳名的。另外就係個厠所,食完唸住去個厠啦!行到去見到門口好特別,係用
我地開始揀食物。
,廚師烹調得剛剛好。
特別講吓兩樣嘢先。餐廳個水杯好靚呀! 有埋餐廳名的。
另外就係個厠所,食完唸住去個厠啦!行到去見到門口好特別,係用人做草做成女仔樣及男仔樣。不過男厠冇影到。因為剛剛有個男士出厠所。