餐厅: 大快活 (裕華國際大廈)
资讯:

2010-06-15 50 浏览
咁快就廿幾年喇,大快活不停變,越變越多花款,但質數就更參差喇,時好時壞,每間分店都唔同,真係新不如舊 ~燒汁雞扒併前雙蛋配蘿蔔糕,普通既太陽蛋,無咩特別,蛋黃味濃,煎得夠暖,可以啦。雞扒都幾滑,應該係煎焗雞扒黎。蘿蔔糕,大路係街食既質量,粉多而蘿蔔極少,味道尚可。回想廿幾年前,啲雞扒大一部,仲可以配黑椒汁。腿通,通粉彈牙、雞湯底濃、火腿絲肉鮮美味,好味到震,以後只可以留係記憶度喇。炸菜即食伊麵,滾水浸大陸伊麵餅。令我諗起中學時,係學校士多食既浸麵加味精粉。切雞髀叉燒飯,晚餐,切雞大路平凡,可以啦,無咩特別。叉燒鞋口,味道一般。最差係啲飯,完全唔香、又唔乾爽,又濕又腍,鍾意食軟飯既應該唔錯。豉油淡而無味,唔甜唔香。

燒汁雞扒併前雙蛋配蘿蔔糕
炸菜即食伊麵
切雞髀叉燒飯
2010-06-04
$30 (其他)
燒汁雞扒併前雙蛋配蘿蔔糕