2017-08-14 489 浏览
呢间餐厅食左好多年,次次两个人去都会叫个咖哩牛腩农夫包餐慢慢叹,一排冇去帮衬,今次一去都几失望。讲返个环境,都系一般街市熟食档,当然唔好期待周围好干净好好坐。但今次去到,执台又冇人执,到有人执台,又将台面垃圾扫落地,恶性循环,咁嘅环境只会越黎越差讲返食物,其实除左咖啡牛腩农夫包餐以外,我咩都未食过。以前每次去都好满足,咖哩好香,少少辣,牛腩又淋份量又足,一搣开个包直情系热到辣手!面包皮外脆内软,点落咖哩汁到系人生一大乐事!今次再去,首先个餐已变成60蚊,不过两个人share都算平。跟餐嘅葡式牛腩汤一如以往咁好饮,酸甜度适中,好香牛味。咖哩汁另上,唔会整淋晒个包。打开锡纸,搣开个包,依然系热辣辣,牛腩香扑鼻,个包外脆内软的确系一绝。可惜,败笔在于咖哩汁,冇左以前阵咖哩香,食落好淡口,冇咩味。但个汁又唔系稀架㖞,我估可能系调味唔同左?总知同以前争好远。其实个包嘅精粹在于个咖哩汁,希望餐厅可以改善下,令我可以重温昔日美味。

咖喱牛腩农夫包餐

咖喱牛腩农夫包