2010-11-12 366 浏览
下午4点,同女友去路德围揾食,行下行下,见到谭仔都进注了这个路德团食街的兵家必争之地,女友问我试唔试,我回了一句,唔洗(答)台就可以试试,望入店内,都有7,8成入座率,唔洗(答)台,好照入..........开饭去也我叫的牛肉,猪润,竹笙3小麻辣米线$31,米线份量够,猪润新鲜,牛肉无味,竹笙只有2条($5)汤底都算香,我比65分女友的豆卜腩肉,炸酱清汤米线$29,炸酱唔够味,腩肉可以,豆卜无意见,女友的品评(好多小店比谭仔好食)土匪鸡翼(3只中翼)$16,即炸的,够香味比较啖,算交货食食下,我见到有个类似强积金经纪入到店内,去到最后面一张台,送月历比d楼面员工,就因为咁样,全店的员工都去到最后的一张台(打牙较)在讨论月历的siza过大,应该送个细个d,有人又话大个d,成班楼面你一言我一语,好开心,好似一班老朋友叙旧本来应该影张相比大家睇,但感觉如果咁样向住人们影相,有点不礼貌,所以唔影,在他们的叙旧会期间,我听到有2台客人,用正常大小的声音,想话点餐,2台客合共叫了5次唔该,真系无人理因为我坐得比较近他们的叙旧会那张台,最后我忍唔住同佢地讲,有人叫野叫左好多次,终于有楼面去了应酬要点

谭仔米线

餐牌

汤底的款式,辣度分得好仔细

店内,其它食客

一般般而已

豆卜腩肉,炸酱清汤米线,炸酱有另上

土匪鸡翼(3只中翼)$16,即炸的,够香味比较啖,算交货

土匪鸡翼,65分
因为我坐得比较近他们的叙旧会那张台,最后我忍唔住同佢地讲,有人叫野叫左好多次,终于有楼面去了应酬要点餐的食客,食客更回应,(我以为你地公司开紧会)
总括:我觉得呢度的员工态度认真麻麻,感觉唔太想做,而且无乜礼貌,食品方面,我个人觉得,全部都只能交货,无惊喜,呢餐我连2杯冻饮,共$86,试过就算喇,应该唔会再食谭仔,唔好误会,我唔觉得话食品差,而系应该真系有其它的小店比他好多了,再见

2010-11-10
谭仔米线