2016-01-22
有時有一種幸福是:食住美味既合胃口食物,飲住大大啖既透心涼啤酒,然後同朋友高談闊論彼此嬉鬧☺️呢一種小幸福,無形,但值得擁有。要擁有這一小確幸其實都唔容易,需要配合到天時(食物)、地利,人和😌唔講笑,相信大家幾乎一定試過:環境靚靚服務好好但食物難食 or 環境不錯食物好味但服務態度差到想車服務生一巴 or ...............等等。今時今日,出去食飯,期待值其實都已經降底左好多,怕中伏,怕睇面色,怕難受...............想食餐開心既,其實都唔容易架 前陣子,難得地,同朋友仔聚一聚一齊去食川燒,爽爽地飲啤酒食野傾計。由於我係半個日本妹嚟架嘛,所以已經成日都食日式串燒,食得多已經無咩感覺啦😅家常便飯咁,但偏偏中式的串燒印象中好少食過,加上我嗜辣既,所以一向都好鐘意食川菜。(突然諗起,小時候我去過四川睇熊貓)呢間川燒係我少數覺得係有質素既一間餐廳,可能大部分食物都岩我胃口既關係啦,所以我覺得大部分都好好食既!👏🏻👏🏻食左幾樣都忍唔住讚好味,有位朋友聽到表示好驚訝,因為我好少讚好味😂😂呢個估佢唔到好好食!!!綿花糖朱古力厚多士,又一個港男港女最愛~~厚多士上放上綿花
川燒都唔例如,鮮甜好多汁