2019-10-28
天幕下的戀人你套TVB電視劇,大食當年真係追到傻㗎嗰個時候啱啱朗豪坊開幕天幕嘅造型非常之前衛睇電視嗰陣覺得真係超級靚可以係天幕下食嘢,超級好feel之前一路都好想試Texas burger,但係一路都冇去開佢舊鋪個頭,所以都冇試過而家呢間漢堡包店開到喺朗豪坊天幕下,終於有機會試吓<燒焗大磨菇黑松露芝士漢堡$88>雖然個名叫做黑松露芝士漢堡,但係其實係素食漢堡包,牛肉係素食扒,唔係真係牛肉講下個包先,漢堡包大都冇可能一啖咬到全個包,食落勁有口感除咗素食扒之外,仲有大啡菇番茄同埋生菜,第一次食素食扒,口感比牛肉鬆散小小,味道清淡少少,但係好好食大啡菇燒到香噴噴,一咬落去菇汁流到成手都係<Berry love+$66 combo>加$66就可以多一個薯條再加奶昔,是日奶昔係Berrylove ,新鮮嘅莓味,味道好Fresh 厚切薯條新鮮熱辣辣炸出嚟,好味<藍芝士牛肉漢堡$88>藍芝士牛肉漢堡加牛肉成寸厚,牛味好濃,比起素食扒紮實好多,食完好有滿足感藍芝士比起平時嘅車打芝士味道啖得多,唔會姐左牛肉嘅鮮味,但係又可以令成個漢堡包嘅味道更加有層次感,
可以係天幕下食嘢,超級好feel
而家呢間漢堡包店開到喺朗豪坊天幕下,終於有機會試吓
<燒焗大磨菇黑松露芝士漢堡$88>
講下個包先,漢堡包大都冇可能一啖咬到全個包,食落勁有口感
大啡菇燒到香噴噴,一咬落去菇汁流到成手都係
<Berry love+$66 combo>
厚切薯條新鮮熱辣辣炸出嚟,好味
<藍芝士牛肉漢堡$88>
藍芝士比起平時嘅車打芝士味道啖得多,唔會姐左牛肉嘅鮮味,但係又可以令成個漢堡包嘅味道更加有層次感,推介
<白牛+$56 combo>
加$56大杯白牛同薯條,不過大食妹都係覺得奶昔好飲