知道公司附近有間手作功夫茶,但因為成日都排長龍。所以我好少買來飲。難得今日見到冇乜人!當然要即刻買返杯返公司慢慢嘆☺️去到counter前面見到有勁多選擇,心思思嘅時候就比我見到有張poster🤣主要推介佢哋最出名嘅38奶霸。所以就決定叫呢個,同另外加多杯伯爵咖啡凍奶茶😋✔️38奶霸🧋果然同佢嘅名一樣🤣,奶同黑糖仙草嘅比例係70%喺鮮奶而另外30%就黑糖仙草。🤤成杯飲品有好濃郁嘅鮮奶味,而黑糖嘅味道就比較淡。雖然係咁,但鮮奶絕對冇搶過黑糖嘅味道,反而呢個配搭啱啱好。加埋甜甜地嘅仙草。口感非常豐富👍🏻。超級好味。✔️伯爵咖啡凍奶茶☕️呢個都係第一次試。真心覺得幾有驚喜!伯爵茶同鮮奶嘅組合非常match!奶嘅味道啱啱中和返伯爵茶嘅濃味。再加埋海量嘅自家製咖啡凍。飲落口全部都係咖啡凍。真係大滿足😍
✔️38奶霸🧋

✔️伯爵咖啡凍奶茶☕️