呢個星期六係番新工既第一個星期六我好需要一個靚Brunch 去調整一下心靈就係因為呢個dessert 吸引左我地黎到呢間cafe! 一入到去已經俾咖啡味昏醉左我啦... 好正呀!一路細心觀察佢地沖咖啡佢地真係好講究, 磅份量啦, 量溫度... 我見到好多外國人都專登黎飲杯咖啡就走. 老公叫左杯Ice drip coffee 我就叫左杯latte. 佢既溫度同沖制咖啡既過程都真係配合得好好. 佢既menu 選擇就唔多, 所以老公叫左個sandwich而我就叫左個dessert. 味道正常冇特別令到我覺得好驚喜. 反而佢地既服務態度令到我地好 "驚喜"可能佢地係focus 外國人或者係想人地只飲咖啡, 咀臉同態度都令到我地嘆為觀止. 大家都係後生仔女冇想過工作熱誠方面就滿分但係態度就相反.

2016-12-10