2021-08-23 29 浏览
男友難得去尖沙咀接我收工去食飯,想坐得舒服又chill下就來了諾士佛臺的the blind pig 撐枱腳The blind pig 走英式pub風格,同樣提供餐點又可以飲返2杯,收工過來食飯chill下就最好不過▫️炸洋蔥圈·芝士醬用以英式beer battered 的方法去炸洋蔥圈,炸得酥脆,比起芝士醬更加鐘意tartar sauce ▫️墨西哥芝士新豬肉薄脆一上菜已經覺得份量好驚人,nachos 成座山咁多,食落無留意真係唔會覺得係純素車打芝士,和平時的係無分別,好適合一路飲啤酒一路食▫️歐式脆皮乳豬因為係即叫即做,所以都等了一段時間,可以同大家講係值得等待,皮脆肉嫩,肉質juicy係100分的歐式脆皮乳豬▫️香蕉麵包布甸2條焦糖化的香蕉,奶香滿滿的麵包布甸為今天晚餐寫上完美句號。

▫️炸洋蔥圈·芝士醬

▫️墨西哥芝士新豬肉薄脆
一上菜已經覺得份量好驚人,nachos 成座山咁多,食落無留意真係唔會覺得係純素車打芝士,和平時的係無分別,好適合一路飲啤酒一路食[强]

▫️歐式脆皮乳豬

▫️香蕉麵包布甸