2023-08-26 64 浏览
諾士佛臺呢邊除左出名飲酒之外 其實都幾多野食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次我地嚟到呢間咕嚕咕嚕就可以一邊飲酒一邊食串燒喇✌🏻呢間餐廳主打日式同西式料理 食物選擇都幾多 我地望住個menu勁耐先揀到要嗌嘅野🤣🤣❣️串燒組合-牛肉 ($178)串燒組合入面會有一串牛舌芯、一串山賊牛肋肉、一串牛肉串同埋一串安格斯牛肉串🍢啲串燒燒出黎肉質都仲係好鮮嫩 特別要講佢個山賊牛肋肉牛味真係勁香濃超級好食😋唯一美中不足就係個牛舌芯有少少韌 但其實味道都唔錯嘅💁🏽‍♀️❣️免治雞肉串 (特價 $20)呢個係特價時段優惠 超抵🥺去到每間日式串燒鋪都一定要嗌個免治雞肉串嚟食 正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)免治雞肉串食落啖啖肉勁滿足 燒肉醬同個免治雞肉都好夾 咸中帶返啲甜味 超推薦‼️❣️日本黑豚豬腩肉 ($25)豬腩肉燒得香口而且都有咁上下厚身 食落口油香味勁重 邪惡但好食😋❣️墨魚香腸 ($58)呢個係我地覺得啲串燒唔錯再加點嘅 點知已經過咗特價時段😂但一份有兩串 所以價錢都係差唔多嘅💁🏽‍♀️見到墨魚香腸一開始唔知咩黎所以想嗌黎試下 點知完全超出我想像嘅味道🥺餐廳將墨魚肉搓成一個個波咁 食落口有墨魚嘅咬口同味道有啲似墨魚又有啲似腸仔咁 口感
今次我地嚟到呢間咕嚕咕嚕就可以一邊飲酒一邊食串燒喇✌🏻
❣️串燒組合-牛肉 ($178)
❣️免治雞肉串 (特價 $20)
呢個係特價時段優惠 超抵🥺

❣️日本黑豚豬腩肉 ($25)

❣️墨魚香腸 ($58)
餐廳將墨魚肉搓成一個個波咁 食落口有墨魚嘅咬口同味道
有啲似墨魚又有啲似腸仔咁 口感好特別而且超好食🥺

❣️稻亭烏冬(熱) ($68)
因為同行朋友比較大食嘅關係 驚食串燒唔夠飽諗住嗌多個烏冬墊下底🤣原本其實對烏冬無咩期望 但黎到又有啲驚喜✨
烏冬好滑 煮嘅時間啱啱好所以仲好彈牙 而入面都仲有啲鳴門卷等等嘅配菜,熱辣辣出住煙咁好好食。如果驚串燒唔夠仙既朋友強烈建議嗌返個烏冬食下

❣️ᴀᴘᴘʟᴇ ᴛʀᴇᴇ ($35)
雖然佢叫apple tree但佢杯野飲入面芒果味都算幾重 甚至我覺得比蘋果味更濃😂兩隻果汁撞埋加埋啲梳打水都幾開胃下~

❣️ᴇᴄʜᴏ ᴘɪᴇ (sᴇᴛ+$40)
ʟᴏʟᴀ & ᴠᴇʀᴀ ᴀᴘᴘʟᴇ ɢɪɴ | ᴅᴇᴋᴜʏᴘᴇʀ sᴏᴜʀ ᴀᴘᴘʟᴇ ʟɪǫᴜᴇʀ | ɢɪғғᴀʀᴅ ᴄɪɴɴᴀᴍᴏɴ sʏʀᴜᴘ | ᴀᴘᴘʟᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ | ᴇɢɢ ᴡʜɪᴛᴇ
有啲似apple cider 有香濃嘅蘋果味🍎
甜甜地無咩酒味 其實都幾易入口 幾啱女仔飲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

❣️整體酒bar嚟講環境都幾舒適 大家都可以係到篤波同玩下酒game🥂另外值得一提嘅係4點到9點串燒會有啲優惠 而且啲set仲會連一杯野飲所以都幾抵下‼️但出餐實係有啲慢 所以建議大家早啲嗌😂😂

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4/5】