香港人最钟意打边炉,而小妹亦都唔例外,其中台式嘅麻辣火锅就最得我心🤍好可惜呢一间麻辣火锅只剩下一间分店,何解一间咁好食嘅火锅会被取代🥲,系咪质素每况愈下?定还是食客有唔同追求?🤔🍄鸳鸯锅(老饕酸菜白肉锅+老锅秘制麻辣锅)($158)首先酸菜白肉锅极具台湾特色,真心有少少去左台湾嘅感觉。而麻辣锅系我最钟意呢间餐厅嘅原因,可以自选辣度,而且𠮶种麻辣系有少少药材味、加上花椒八角等等嘅香料,香气十足!🤍锅里面嘅豆腐同鸭血吸收晒汤嘅精华,而且鸭血非常嫩滑,世界级好食😋🍄特级美国安格斯雪花肥牛($188)见到图中嘅雪花都知呢旧牛肉几好食啦,油脂丰盈、入口林滑,当然唔可以同和牛比较,呢碟肥牛实属高质👍🏻🍄太平洋桶蚝($168)只只都有手板咁大只 好厚肉而且新鲜九只桶蚝$168我觉得价钱都好公道🍄黑松露虾丸($58)黑松露味超级香,未入口已经闻到阵阵松露香,而且手打丸非常弹牙,唯独是略嫌盖过虾的味道🍄鹅肝墨鱼丸($58)墨鱼滑中夹着一小口鹅肝,墨鱼爽弹有咬口,与鹅肝的味道出乎意料地夹!🤍

🍄鸳鸯锅(老饕酸菜白肉锅+老锅秘制麻辣锅)($158)

🍄特级美国安格斯雪花肥牛($188)

🍄太平洋桶蚝($168)
只只都有手板咁大只 好厚肉而且新鲜
九只桶蚝$168我觉得价钱都好公道

🍄黑松露虾丸($58)

🍄鹅肝墨鱼丸($58)