2022-05-16
諗住試食 點知變左食環境既特色fusion菜-土瓜灣KAKUFb:下一站豬欄; IG@Pig7station之前經過見到新building起好,而且裝修好有家鄉(日本😛)風,小仙子同小🐷就諗住黎試試😌睇之前D comment, 主打特色fusion菜同fine dining,餐廳樓底高感覺開陽,不過街景以樓景為主(好似介紹樓盤咁🤪)選擇左sofa seat, 不過張枱比較低😅happy hour既話會岩dOrder左 lunch set, 先黎紅菜頭湯同麵包,紅菜頭湯加入少許忌廉,擺碟有心思,不過味道沒有特別😅main course黎啦:西班牙黑毛豬肋條配小椰菜: 黑毛豬尚算咬到😂不過唔夠香,小椰菜就真係硬左d…日式味噌燒蟹肉配和風炒飯: 成個蟹蓋係面好有霸氣😜炒飯都炒得幾香,蟹肉蟹籽都算足料🤤飲品方面Latte感覺到有嘗試拉花😂(好似失敗左😅)不過味道一般,咖啡味唔夠香甜品有日式芝士蛋糕、忙果拿破崙、紫薯唔記得咩😂選左日式芝士蛋糕同忙果拿破崙,cheese cake唔錯有濃濃既芝士味,而忙果拿破崙都好脆,不過少左一種焦香脆口感,Fair啦😗食物黎講真係唔好太大Expectation😅
Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station