2013-07-11 72 浏览
經朋友介紹已經吃過兩次lunch。第一次光顧時印象不錯,午餐有很多選擇食物質素亦不錯,坐位近玻璃的位置比較窄但可以接受。昨日再次光顧後決定再沒有下次。其實食物質素意粉及意大利飯都很好除烏冬外(烏冬同自己煮冇分別),不滿是附送的甜品,經上次光顧的經驗知道上甜品時間比較耐,所以主餐食到一半時已經叫服務員上甜品,食完意粉等左10分鐘甜品都未上就再叫一次,見隔離枱上甜品都冇我地份。10分鐘後仲未黎,再叫服務員姨姨「唔該甜品好耐都未黎」「甜品要叫先上架」「我地叫左兩次啦」「我地叫左兩次啦」嬲到我地重複兩次同一句說話。真心講一句上甜品咁困難 要客人又囈又西先俾不如你唔好送啦,就算你唔送甜品都唔會影響我光顧你既意欲,但正因為你地服務態度太差,導致我唔會再光顧。

不滿是附送的甜品,經上次光顧的經驗知道上甜品時間比較耐,所以主餐食到一半時已經叫服務員甜品,食完意粉等左10分鐘甜品都未上就再叫一次,見隔離枱上甜品都冇我地份。
10分鐘後仲未黎,再叫服務員姨姨
「唔該甜品好耐都未黎」
甜品要叫先上架」
「我地叫左兩次啦」
「我地叫左兩次啦」

题外话/补充资料: 如果有心做好一間餐廳請好好培訓一下前線員工,佢地係會最直接影響一間餐廳成敗。
2013-07-10