2006-11-20
本人在星期六晚, 因為有朋友生日所以預先book了位去這間竹園海鮮飯店, 但去到根本無預留一張五人枱給我們,給我們一張十幾人枱,我們要求細一張,佢第一次話."係得呢一張,無架啦",到一回兒,他們叫我們到三樓.張枱是細一點.但係都不是五人枱,這樣都算吧啦,到點菜時我們點了四人餐包括鮑魚, 龍蝦, 扇貝, 蒜茸蒸開邊蝦, 菜,倉魚, 芝士龍蝦加伊麵底, 炒菜,乳鴿, 再另加一碟炒蟶子.鮑魚及聖子都好不潔淨,顯然沒有洗過.倉魚十分"霉",我們一行五人一致認為這條魚十分霉.扇貝,每一粒都細過五毫子龍蝦煮得太過火,但汁就煮得ok其餘食物都尚可接受.但係講到衞生環.就超差,點可能張膠枱布是滿布汁.都不換一張比新既客人.碗蝶筷全部都"黏立立".我食完後到凌晨時份.開始覺得個肚好痛.痛到起身時暈+標冷汗,痛到最後嘔加肚瀉.到第二朝再嘔.今次真係我十幾年耐第一次嘔.本人驚這間店舖會令更多人中招.所以已報食環署.希望各位在選擇海鮮時.小心些.因為可能很多海產已經死了很久.客人不知道.就算幾抵食.幾好味都無用,我一次睇醫生已經係番樹,再加上呢樹除左個龍蝦汁我係覺得ok外.其餘好多地方都煮得好味過佢.
鮑魚及聖子都好不潔淨,顯然沒有洗過.
倉魚十分"霉",我們一行五人一致認為這條魚十分霉.
扇貝,每一粒都細過五毫子
龍蝦煮得太過火,但汁就煮得ok
其餘食物都尚可接受.