2020-03-03 75 浏览
晚上想同男朋友撐枱腳,就畀我搵到間隱世越南菜。 呢間越南菜裝修好靚好時尚,同出面其他嘅越南菜裝修好唔同。而且坐位闊落。 我哋叫咗個海防手工墨魚餅同香草野菜燒牛柳沙律做前菜,墨魚餅好有口感淡淡肉。牛柳沙律牛柳好嫩口唔會乾爭爭,配合沙律一齊食好開胃。之後嚟咗一個香茅魚露煮活蜆。 賣相好吸引而啲蜆好入味,如果大家鍾意嘅可以連埋香茅一齊食, 口感層次咁就再豐富。之後仲叫咗一個海防蟹肉湯金邊粉, 粉入面有好多蟹膏蟹粉,食落唔會口淡淡。 而且金邊粉好特別唔知係咪廚師自己整,口感有啲似刀削麵,如果係蟹控嘅一定要試!最後叫埋個青檸梳打同北越咸檸吉仔水做飲品, 確係清新。食完成餐覺得呢度都好足料而且座位好舒適, 如果仲頭痕緊同女朋友去邊度食飯,極之推介DK1885。
最後叫埋個青檸梳打同北越咸檸吉仔水做飲品, 確係清新。