2023-06-13 47 浏览
試完下午茶,知道會唔會再去。 T16無骨海南雞濃湯船麵/選擇 幼粉$66, 另外需要再收取加一服務費 。海南雞顏色上碟就靚,但係食落口雞肉比較硬,個幼麵亦都比較硬。冇麵香味,似機制麵, 好似煮唔淋金邊粉硬繃繃, 包飲品泰式泡沫奶茶凍,跟餐唔需要加錢 。T08 泰式生蝦刺身配酸辣青汁$76蚊, 包一杯飲品如果選擇季節茶凍飲 係荔枝茶 需要加$5, 個生蝦刺身就等於我去凍肉店,買一pack越南出扁身生蝦刺身28蚊有30片, 酸辣青汁一啲都唔好味, 好求其似搵魚露、芫茜、 攪勻佢就算, 加左鹽加左糖。T15 碳烤魷魚鬚配酸辣粉絲$58 魷魚鬚數得出有5條配一大舊粉絲難咬斷嘅, 入面調味醬汁亦冇味道。 唯一覺得最好👍🏻係泰式泡沫奶茶真係似喺泰國飲奶茶嘅感覺。 Openrice 內容好多都讚有窗口位坐,窗口位只得4張枱,其中靠牆一張有梳化位,其餘都係木櫈唔見得好坐。 咁嘅質素只可以話係普通唔會特別有深印象去,除非話真係偶然冇得選擇就去再食下。 下午茶逢星期一至五2點至5點。 客人唔多,招呼係好,兼有禮貌
2023-06-13
下午茶