2018-09-10
今日星期四了,就約了三五知己去尖沙咀嘅DK Bar and Restaurant 食野。裝修好型格,仲有beer pong 嘅遊戲機🤣🤣好chill🤘🏻而且有Now TV 可以睇波入到去都未見好多人,我地就被安排去窗口位坐🤓真係太好了,望出去嘅街景真係好正🤣我地叫左幾款野食,首先係帶子沙津。個沙津醬十分特別,肯定係佢地自家炮製,帶子同埋蝦都好鮮,值得一試😎之後到pizza,餅嘅厚度啱啱好,食落唔會覺得太飽。芝士嘅份量都係極好🤣唔會比人覺得食完好滯咁。一班friend 嚟食就真係perfect march。到mini burger,薯條配襯著黑松露嘅醬汁,食落去會有種特別嘅香味,當然唔係個個人都喜歡黑松露🤣但我就十分ok 的。Burger 嘅size 又係perfect,一個人食剛剛好,而且Burger 嘅料亦都屬於上乘,牛嘅味道都好出🤓推薦的😎到最後嘅炭燒魷魚,保持住同樣嘅水準,味道調較得剛剛好,唔會燒得太燶又保留左魷魚嘅韌度👍非常適合送酒😆黎到酒吧緊係要叫酒,由於menu 上冇我飲開嘅cocktail, 就問staff 有冇推介,講左要甜同有果味嘅之後,佢就二話不說為我調左杯cock
黎到酒吧緊係要叫酒,由於menu 上冇我飲開嘅cocktail, 就問staff 有冇推介,講左要甜同有果味嘅之後,佢就二話不說為我調左杯cocktail!!
Staff 話呢杯叫做Red Lip💋Menu 上搵唔到架!不過佢話遲啲會加入去menu 到😻Red Lip加入左不同嘅花製成,飲落係甜甜的,但唔會係好漏嗰種甜,反而有種清香,好易入口,唔飲開酒嘅人都可以試下👍🏻👍🏻
飲完個花都唔會變樣的,好靚😂忍不住瘋狂打卡!!
真心推介想三五知己傾下心事嘅人黎DK Bar,真係坐得好舒服,又冇煙味,野食又好食!