比我无意间发现到呢间日本野,性价比好高,我同小朋友嘅饭堂又可以加多一间喇!真系冇谂过喺黄大仙屋村商场里面,竟然有间食物唔错、打卡又一流嘅日本餐厅。我自己钟意食刺身、寿司,而小朋友钟意食乌冬,Menu见到超级多款式,价钱亦都亲民,一于入去试下先!听讲呢间餐厅系刚刚重新装修再营业,我地帮衬当日系平日下午,已坐满大半,相信呢间餐厅都有唔少捧场客。店内环境简洁干净,如一般列车号,大部份位置系个人吧枱位,亦都预留咗多张宽阔卡座。餐厅主题是忍者,路轨上方LED不停播放的忍者图案公仔跳来跳去好可爱。呢度系用QR code自助落单,然后食物会由列车经路轨送到,送到嘅时候小车厢会慢慢打开,就好似列车埋站咁,等你拎食物出嚟,小朋友见到列车将食物送到觉得好好玩,小小列车迷就更加唔好错过。食物: 中午有午餐定食嘅选择,有好多款拣添!例如寿喜牛肉锅、刺身定食,我哋点咗两份午餐同埋散叫咗一份沙律,午餐定食仲可以追加指定小食、寿司、甜品。🥗牛油果三文鱼沙律(胡麻汁)$38有沙律菜、青瓜、车厘茄、粟米、仲有满满牛油果和大粒三文鱼,吃得出食材新鲜,即叫即做,沙律很清新开胃,而三文鱼真系大大粒,一啲都唔吝啬。寿司定食B

比我无意间发现到呢间日本野,性价比好高,我同小朋友嘅饭堂又可以加多一间喇!真系冇谂过喺黄大仙屋村商场里面,竟然有间食物唔错、打卡又一流嘅日本餐厅。我自己钟意食刺身寿司,而小朋友钟意食乌冬,Menu见到超级多款式,价钱亦都亲民,一于入去试下先!

食物:
中午有午餐定食嘅选择,有好多款拣添!例如寿喜牛肉锅、刺身定食,我哋点咗两份午餐同埋散叫咗一份沙律,午餐定食仲可以追加指定小食、寿司甜品

🥗牛油果三文鱼沙律(胡麻汁)$38

牛油果三文鱼沙律(胡麻汁)

寿司定食B 附木鱼汤乌冬 $98
店内使用越光米,真材实料,性价比高!9件寿司真系好丰富呀,唔系放题质素咁细件,鱼生都有一般厚度,有芝士吉列炸虾卷4件、甜虾、帆立贝、海鳗、三文鱼玉子各一。炸虾卷加上烧过芝士、沙律酱、脆脆飞鱼子香口又开胃😋,食一件真系唔够喉好彩有四件!玉子、甜虾够香甜,三文鱼、帆立贝,清甜唔腥都几厚肉、海鳗长长一条有肉汁唔干。
再加埋烟靭嘅赞岐乌冬,唔系Hea煮㗎,有粟米&鸣门卷,食埋真系超级大满足!

三文鱼子花之恋寿司 $35
三文鱼新鲜厚切,加埋三文鱼籽沙律酱,好肥美好味道😋

三文鱼子花之恋寿司

蒲烧鳗鱼、香辣猪颈肉定食 $98
跟餐有日式蒸蛋、胡麻酱豆腐做前菜,真系好丰富呀😍,两款我哋都好钟意食!
而鳗鱼吸晒酱汁,猪颈肉烧得香脆,加埋下面嘅蛋丝,送饭一流!呢个定食又系会食到好满足!

蒲烧鳗鱼、香辣猪颈肉定食

草莓番石榴乳酸梳打 $12 (午市套餐转特饮)
草莓酸酸甜甜,下面有少少果肉碎,加埋乳酸梳打水,唔会太甜,好不错!

斑兰椰乳红豆 $12 (午市套餐转特饮)
呢一款椰香味非常突出,淡淡渗出斑兰香味,最特别原来系「爆浆红豆」,咬开脆脆嘅外皮一口爆开红豆沙,未试过嘅朋友一定要试下!

草莓番石榴乳酸梳打 & 斑兰椰乳红豆

绿茶奶冻 $18 (午市套餐加钱$追加)
抹茶味非常香浓,再加埋滑嫩嫩嘅奶冻,仲有「爆浆红豆」,口味非常夹,值得一试!

绿茶奶冻

环境:
餐厅主题是忍者,装修风格好有居酒屋嘅味道,枱嘅位置空间够大,就算叫多款食物都有足够位置安放,座椅特别宽阔,和隔离的人保持足够空间,中间亦有间隔,有私人空间。
绿茶喺枱上面自助斟,餐具就放在枱下面的抽屉非常方便,枱够高,不会顶到膝盖。
亦有细心考量小孩高度不够,会提供软垫可以垫高坐,但不肯定有没有婴儿High Chair。

总结: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境舒适有个人风格,可以安心静静享受美食,
虽自助落单,但店员细心,服务不错。食物卖相很不错,又有列车打卡,而食物新鲜味道不错,性价比都很高,价钱亦都唔贵。有个人位置及宽阔卡座,所以无论你系一人之境或者一家大细,呢度都照顾得到,值得返兜!

2023-11-23
寿司定食B 附木鱼汤乌冬
牛油果三文鱼沙律(胡麻汁)
三文鱼子花之恋寿司
蒲烧鳗鱼、香辣猪颈肉定食