2007-05-31 20 浏览
放工後又去了沙田, 今次揀了避風塘.環境幾好, 兩個人坐得幾舒服. 係比較多人, 好嘈.不要套餐了, 要了五樣菜色.艇家蟹粥$38: 8分, 都算幾大碗, 足夠兩個人分. 蟹幾新鮮, 粥都夠火侯, 入味, 不錯的開始.鹽酥珍珠蠔$35: 8分, 珍珠蠔細細粒, 相當香口, 惹味之作. 係炸得比較油, 食到後期覺得都幾膩.避風塘鳳翼$35: 8分, 揀了金蒜, 小辣的, 但食落都有一定程度的辣度, 又係好香口, 係越食越覺辣, 文迪直程用去送粥.雞翼幾大隻, 炸過的雞皮脆卜卜, 好吸引, 雞肉都幾入味.避風塘中蝦$55: 6分, 同樣的煮法, 中蝦就唔係點入味. 某些蝦係無乜辣味.汁燒牛仔骨$118: 5分, 最貴的, 亦係最差的. 牛仔肉係溫溫吞吞的, 小弟最怕. 汁算不錯, 跟牛肉係幾匹配, 但肉質麻麻, 好幾舊係好難去咬開. 味道係中上, 價錢不是太貴. 都可試試.誰說不可以.
放工後又去了沙田, 今次揀了避風塘.

環境幾好, 兩個人坐得幾舒服. 係比較多人, 好嘈.

不要套餐了, 要了五樣菜色.

雞翼幾大隻, 炸過的雞皮脆卜卜, 好吸引, 雞肉都幾入味.

味道係中上, 價錢不是太貴. 都可試試.

誰說不可以.