相信有不少人同我一樣被呢間拉麵店的名字考起,正正如此先會對呢間店特別留有印象。我一向好少踏出港島以外的地方,每次出去九龍新界必有大事發生。今次因男朋友話有朋友推介呢間餐廳,所以周日就發揮廿四孝女友本色特登陪佢去左葵芳食。晚上7點幾去到約有十個人排緊隊,不過等左十分鐘就入到去坐Bar枱。小食叫左唐揚炸雞、大阪燒餃子,等左五分鐘左右已上枱唐揚炸雞有4件,都幾大件,食得出係剛剛炸好!雞肉仲好嫩,比起其他 K-POP  炸雞有水準,$38絕對係性價比高。本身想叫明太子芝士味,但第一次試食怕中伏都係叫左大阪燒餃子。有別於其他拉麵店的長形餃子,餃子形狀係偏圓的,一口可食晒!後來發現隔離枱對情侶叫左明太子芝士味,D香味飄到埋黎,難道真係隔離飯香?不過大阪燒餃子都好好味,可惜胃仔就得一個,唯有下次再試啦!(笑)點了兩個拉麵,一個係黑蒜熟成濃湯拉麵。跟蛋同埋一片叉燒濃湯底不錯但建議可再加強黑蒜味,個人認為男士會鍾意多D!另外一款係辛辣熟成濃湯拉麵,本人出名無辣不歡。湯底以豬骨湯為底,加入辛辣後,湯底味道仍然保留了一點豬骨湯的甜。加上男友係身邊,又甜又辣的感覺真係令人份外突出哈哈。叉燒肉味香,不肥,超正!

小食叫左唐揚炸雞、大阪燒餃子,等左五分鐘左右已上枱

唐揚炸雞有4件,都幾大件,食得出係剛剛炸好!

有別於其他拉麵店的長形餃子,餃子形狀係偏圓的,一口可食晒!
點了兩個拉麵,一個係黑蒜熟成濃湯拉麵。跟蛋同埋一片叉燒
濃湯底不錯但建議可再加強黑蒜味,個人認為男士會鍾意多D!
另外一款係辛辣熟成濃湯拉麵,本人出名無辣不歡。
加上男友係身邊,又甜又辣的感覺真係令人份外突出哈哈。
叉燒肉味香,不肥,超正!
加了玉子一客,正!
檸檬梳打!爽!

最後有位樓面小姐好貼心地問我地意見!
整體感覺不錯,葵芳原來仲有好多餐廳!真係要多D出街先得哈哈
2017-05-27