今日囡囡放半日,所以可以行遠小小食個lunch再去補習,所以行左去石門,想試下新餐廳(平時食來食去都係韓燒、車仔面....)咁行行下有個務服務企係門口,笑容滿面咁介紹午餐(我最喜歡有笑容既員工)午餐牌旁仲有個兒童餐,我估我囡應該會睇中個兒童餐盒,二話不說我囡就話食依間,但點知佢話睇中個午餐牌有「溫泉蛋」,咁我就叫左個「沖繩豚肉簿片洋蔥溫泉蛋飯」,我見佢午餐可加40幾蚊有兩隻生蠔,見佢都做生蠔🦪所以我都心動想試下,因為我keto午餐就唔岩我,我就係主餐牌叫左個德國腸食下,午餐仲有得加錢換飲品,竟然有囡囡喜歡飲既「博士茶」,坐坐下我發現有得參加會員有杯「菠蘿特飲」送,所以一試,又發現免費都有好野架!食物水準好好,生蠔即開又厚肉,豚肉真係足料,我個大胃囡都食唔哂又好味,最後仲有個Tiramisu作完結,連平時唔食Tiramisu既囡囡都食哂最重要提提,服務員(所有)態度都好好,令我食得又安心又開心

最重要提提,服務員(所有)態度都好好,令我食得又安心又開心
沖繩豚肉簿片洋蔥溫泉蛋飯