2019-10-25
見今日做完檢查,就孖住哈利去K11 Musea潮聖下,一泊好車上到去,就覺得Modern, 有一貫新世界發展既Style, 又係以Shopping , 藝術於一身. 以Greenary 為主的建築風格, 整體比人一種好柔和的感覺。 參觀完過商場,當然要醫下個肚仔喇,係information Kiosk有咩餐廳選擇, 但基於商場開業初期, 好多店舖都未開業, 而我戒食咗成個星期, 想食啲濃味啲既野。最後選咗呢間新加坡餐廳.一心諗住平日會少啲人, 2點攞張 都要等成80個。足足等了一個小時. 言歸正傳,Chatterbox 有提供set lunch and set menu .1. 招牌文華海南雞飯無骨海南雞以50分鐘慢煮,雞肉嫩滑,有濃雞味,配上辣椒醬、薑蓉及特製雞飯醬油。 2. 招牌大蝦喇沙喇沙湯,好重椰漿味,好濃,每一啖麵都有喇沙湯掛住,而其他配料例如荳卜,索唒啲湯,好好味。相對地個喇沙比海南雞更為出色。但以咁既價錢,我會選擇試其他餐廳。
1. 招牌文華海南雞飯
2. 招牌大蝦喇沙