2022-12-15 846 浏览
我同男朋友都係 @redobjectss 既常客今次去開golden scene睇戲可以試埋佢既姐妹店 @pasta.de.show ( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ如佢個店名 就係食handmade paste既今次食lunch set首先可以揀daily soup或者daily starter我地各點左一份當日係蕃茄湯 蕃茄酸度十足加埋cream令質地更順滑Daily starter就係一份炸肉丸配沙律肉丸唔係一般肉丸 有餡架.ᐟ‪‪‬帶有陣陣印度香料味◦ Aglio e Olio Tagliolini + Daily Seafood海鮮除左有青口 仲有煙三文魚腩( •̀֊•́ ) ̖́-青口好肥嘟嘟又嫩滑煙三文魚腩油脂十足 入口即溶意粉方面有啲似伊麵既口質我偏好再厚身彈牙多啲啲調味唔係傳統蒜油意粉佢比較多汁同惹味 香辣並重◦ Egg Yolk Casarecce + 1/2 Spring Chicken咸蛋黃汁無坊間種好油膩好heavy既感覺佢意外地唔重口味 好smooth呢隻雙槽粉用黎掛汁一流口感相對另一款就al dente少少半隻春雞即刻煎香上菜 好香口又juicy ( ˃ ᵕ ˂ )比左兩隻
我同男朋友都係 @redobjectss 既常客

咸蛋黃汁無坊間種好油膩好heavy既感覺
佢意外地唔重口味 好smooth
呢隻雙槽粉用黎掛汁一流
口感相對另一款就al dente少少
比左兩隻雞髀再加件雞胸(?)

如果唔係趕住睇戲仲想試埋甜品啊(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more