(非会员)
2009-04-25 4 浏览
我係喺赤柱大架!由細到大都唔覺泗益有幾特別,直至我嫁出及搬離此地,卻反而懷念起來,我老公更是一試難忘,幸而外家仲喺赤柱,每次都想順便趕返嚟幫襯(因為佢五點就收檔,所以成日都趕唔切,什麼都無得食,連舊街方都無情講)。今日終於趕得切,所以好開心,尤其是我老公。現在以舊街方身份誠意推介我哋嘅至愛:西多士----唔使介紹,不過要糾正:中間夾著的是他們自制的架央鮮油央多---嘩!果塊厚厚嘅牛油,肥到......不過,死就死啦!油糖多----牛油多士加糖,你估唔到咁正(以前用粗沙糖,仲正)蛋牛治烘底--d碎牛煎香咗至加蛋炒埋一齊,出面好少有人咁做(我未搵到)腿蛋治----我亞哥嘅至愛,話火腿係金妹牌,佢話記得叫佢輕煎塊火腿噃!大0樂----底飲,原裝大可樂,好解渴奶茶-----唔係我杯茶,我嫌佢無茶味服務-----一流,熟客會好小小---無.咁.寸(我由細見到大,佢哋個樣真係咁黑       架,算吧啦!食飽就走啦!)
舊街方都無情講)。
大0樂----底飲,原裝大可樂,好解渴
奶茶-----唔係我杯茶,我嫌佢無茶味
2009-04-25