2020-09-26 394 浏览
囍源古早蛋糕位於深水埗地鐵站A二出口附近,交通方便!囍源用正宗做法做古早味蛋糕,所以囍源古早蛋糕係黃金變,黃金底!囍源古早味蛋糕有八大系列,口味多達30款,全港最多口味,梗有一款想試!仲可以預訂自訂蛋糕配搭,2件起計,更有生日原盤蛋糕!囍源更設有電話直線預訂服務26699888,可1星期內預訂,真係好方便!一到店舖就可以取蛋糕,唔會錯過想食嘅味道!囍源製作嘅所有古早味蛋糕都係低糖少油,每件都有唔同嘅花紋,健康又有心思!全部蛋糕真材實料,份量十足,無味精,無色素,全部係用原材料製作!古早味蛋糕食唔晒,放兩日都係一樣咁棉密濕潤!凍食或加熱再食一樣好味!而且囍源仲推出多項優惠!去我IG: yauyeemoyung, 出示我嘅IG內囍源嘅post, 可減$5! 每買一個蛋糕,可獲得一個印花,儲滿12個,可獲得一個原味古早味蛋糕!囍源社交平台會推出有獎問答遊戲,可以獲取蛋糕!店員細心講解及推介我食以下口味,服務態度認真!咖啡合桃咖吔 $75咖啡係用UCC咖啡豆去整成,咖啡味道好突出,更入核桃碎,口感豐富!中間加入咖吔醬,味道意想不到嘅好味,亦好夾!好正呀!流心黑芝麻 $75真係好流心,而且有好多

店員細心講解及推介我食以下口味,服務態度認真!

咖啡合桃咖吔 $75

流心黑芝麻 $75

真係好流心,而且有好多黑芝麻醬!留心黑芝麻味道非常濃郁,好似食緊黑芝麻糊咁!

鴛鴦流心朱古力 $70 及 鴛鴦朱古力栗子 $70

上層係朱古力味古早蛋糕,下層係原味古早味蛋糕,中間嘅餡料分別係朱古力醬及栗子蓉醬!兩款嘅味道都好夾!

食完後,覺得囍源係絕對值得再回頭照顧嘅古早味蛋糕店舖!