2020-09-05
呢間藏身於荃灣工廈內既韓式燒肉店<RunningPig>開業只有3個月, 真係夠曬隱世~! 聽老闆講仲可能係全港第1間外賣韓燒店添~ 呢度既燒肉全部都係由韓國🇰🇷阿豬媽親自煮理😳 務求盡量還原最韓國🇰🇷既味道👍🏻 味道又會係點😏👇🏻👇🏻1️⃣ 醬油烤五花腩套餐(2人餐)烤五花腩肉會喺拎之前即烤👍🏻 再放入保溫袋保溫, 1小時車程返到去仲係微熱狀態👍🏻大部份五花腩都唔會太肥😋 份量比想像中既足~ 讚👍🏻 醬油醃料帶微甜☺️ 洋蔥軟腍腍😌 同五花腩真係絕佳配搭😚 貼心備有唔同正宗韓國食法教學XDD 岩曬初嘗韓燒人士, 好似糖媽咁XDD 蔬菜份量幾豐富, 跟住教學用黎包住五花腩, 加埋自家製包飯醬、生蒜同泡菜享受韓式味道😌 正🤤 泡菜係先帶甜再黎後勁既微辣, 惹味非常除此之外, 仲可以用醃蘿蔔包添😋 韮菜沙律配埋旁邊酸酸地既汁又勁開胃😍 一啖將所有韓式食材放曬落口真係多重口感+味道=好好味呀🥰🥰除左五花腩仲可以選擇濟州黑毛豬五花腩, 鍾意食牛既仲有安格斯牛肉, 加埋杯SOJU燒酒真係無敵HeHee整體味道、感覺同評價都幾唔錯 難怪同老闆傾計既時候都不斷有客人黎拎佢地既外賣👏🏻 老
1️⃣ 醬油烤五花腩套餐(2人餐)
除左五花腩仲可以選擇濟州黑毛豬五花腩,
整體味道、感覺同評價都幾唔錯 難怪同老闆傾計既時候都不斷有客人黎拎佢地既外賣👏🏻 老闆話住得遠既朋友有需要可以安排用車添呀^^ 鍾意韓國美食既朋友真係要試試👍🏻