2019-03-13 93 浏览
同事提過新紀元廣場開咗一間車仔麵,咁啱一條友食lunch咪去試下。餐廳裝修都好光猛,牆上啲slogan又幾鬼馬,感覺唔似係傳統車仔麵舖頭既格局。套餐三餸一麵連野飲,店員向我推介咗水餃同咖哩魚蛋,自己就填雞翼。同店員吹吹下水,佢話水餃有分黑松露雞肉同冬菇雞肉,仲話係自己包,$55蚊三餸車仔麵黎講都唔算平,不過連埋野飲加上上環附近都係咁既價,隨便試下啦。未黎麵先黎咖啡,估唔到有驚喜,一飲就飲得出係即磨咖啡,啱哂好啡既我。之後碗麵黎到,雞翼比想像中大隻同滑!而個餃做得幾出色,黑松露味好出,入面非常足料。至於咖哩魚蛋有陣獨特既陳皮味,都唔錯! 我覺得佢車仔麵收哩個價雖然唔夠平民,但係食物質素不俗,加上餐聽環境緊撘夠,一望入去成間舖頭乾乾淨淨,白雪雪,坐耐啲都唔覺得烏煙瘴氣,lunch再嘆下杯即磨啡,喺忙碌既一日take個靚break,間野下次可以再戰。

题外话/补充资料: 員工服務ok
2019-03-12