2022-09-08 171 浏览
有個朋友就生日,佢又同我一樣鐘意食海鮮,呢間食過一次覺得唔錯,海鮮新鮮,龍蝦🦞同個烏冬好食,所以帶佢黎預祝生日今次見有個新餐,似人地日式嗰d廚司發板餐就試試佢。刺身頭盤有象拔蚌有驚喜,味道都其他三文魚,帆立貝等都唔錯。最impress 我係隻琵琶蝦第一次食,見佢成隻細龍蝦咁,估同平時食buffet d 凍龍蝦🦞差不多會似擦膠口感咁,點知勁驚喜,好嫩好滑仲好食過龍蝦🦞仲有個避風塘魷魚蘇都好食香口跟住蒜蓉蒸龍蝦仍然正,又大隻啖啖肉。,蒸鮑魚同海蝦🦐都good蒸馬友片都好滑,係個扇貝唔知蒸耐左少少咁定我最後食擺凍左差dd,差d就完美了。蒸青口同生蠔都好滑聖子勁大隻,一隻=兩隻咁勁飽!食完d海鮮諗住飽到要收皮,但見到個烏冬我都係忍要食d,粟米🌽好甜,南瓜仲好食過上次。雞就一舊起兩舊止真係爆肚了….跟住個粥用龍蝦頭同d小柱,加埋d海鮮精華一齊煮,又忍唔住食兩啖,好鮮味但真係頂唔緊了,食左兩啖連埋個烏冬d雞打包走唔好嘥野!最後上埋個甜品,紅棗豆沙糕,好味清甜唔漏,連我個fd唔好甜都like, 完美既句號,勁飽漲住個肚咁離開

其他三文魚,帆立貝等都唔錯。最impress 我係隻琵琶蝦

仲有個避風塘魷魚蘇都好食香口
跟住蒜蓉蒸龍蝦仍然正,又大隻啖啖肉。
,蒸鮑魚同海蝦🦐都good
聖子勁大隻,一隻=兩隻咁勁飽!

琵琶蝦
琵琶蝦