星期六二大一細出街食晚飯,6點幾行過wooden boat ,見裝修幾靚,入面差不多坐滿,上OpenRice 見食評又ok,所以決定一試!叫了小食拼盤,玫瑰雞飯(即泰式海南雞飯),和冬蔭功蝦湯金邊粉。三樣食品埋單加一,共hkd270。小食拼盤賣相靚靚,有五款小食,全部炸嘢,但除了雞翼同春卷是自家製外,其它三款小食如魚餅,墨魚丸等,好似是街市現貨交來的,味道一般!hkd108 食街市出品,有點不化算!海南雞是滑的,但重黃薑粉味,比較多人造色素!油飯味道ok, 但有生米,只食了一半!冬蔭功蝦湯金邊粉好大碗,好多金邊粉同香茅,但蝦得個3隻!冬蔭功湯底好重椰味,比較甜,個人不喜歡!不夠酸辣!本來打算叫飲品,但一杯特飲士多啤梨沙冰收hkd45,是高級餐廳的價錢,但這裡是太和小店,收費好似好貴,吾抵飲!所以冇叫!總括來說,食物質素普通,有d唔合格!感覺俾錢食裝修,多過食食物!

海南雞是滑的,但重黃薑粉味,比較多人造色素
!油飯味道ok, 但有生米,只食了一半!

2017-09-23