2021-07-17 7 浏览
I Leisure尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓週末收工當然要同朋友慶祝,我哋決定今次喺尖沙咀度食飯,見到網上呢一間餐廳環境好好,仲有鳥籠座位可以坐,啱晒我哋打卡,所以提前都book咗位~入到餐廳環境好靚,侍應亦都安排咗我哋坐鳥籠座位,仲會同我哋講解餐牌食物,我哋就點咗佢哋嘅招牌shake shake海鮮同幾款小食首先嚟到就係shake shake海鮮,個醬汁係餐廳獨家調製,係馬來西亞嘅獨特辣汁,我哋就揀咗小辣,就咁點少少汁食,已經非常惹味,海鮮入邊有青口,蝦,帆立貝,鮑魚,芝士腸同粟米,幾款海鮮都好新鮮,我哋最鍾意係帆立貝,非常鮮甜又大隻叫海鮮餐同埋二人同行嘅話,餐廳會送一碟小龍蝦,小龍蝦每一隻都好大隻,而且好容易剝殼。只要輕輕一拍蝦殼,就已經可以拎出蝦肉,入邊蝦肉非常鮮甜,配埋川色辣汁食真係食唔停口小食方面我哋叫咗醬汁牛肋骨,牛肋骨係用韓式燒汁去醃製,味道甜甜地好容易入口,份量亦都多,都有成十幾塊㗎另外我哋仲叫多咗一個避風塘墨魚咀,墨魚嘴酥炸香脆,配埋泰式甜辣醬食竟然都好夾,個底仲有大量炸蒜,真係落足料整我哋坐咗都兩三個鐘,見7嘅氣氛都好好,出邊仲有戶外座位可以揀,不過
I Leisure
尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓

我哋坐咗都兩三個鐘,見7嘅氣氛都好好,出邊仲有戶外座位可以揀,不過天氣太熱,我哋都覺得坐入邊會舒服啲🤣