2022-05-12
❣️同屋企人經過登龍街 比$198海鮮粥底火鍋吸引住 試完真心係有驚喜海鮮新鮮鮮甜 店內環境明亮乾淨 裝修仲係好新淨 估應該係新開既(?)雖然餐廳名叫冰室 但晚市係聯同「滿粥順德粥底海鮮火鍋」推出既 食物品質係會有保證 🦀海鮮粥底火鍋$1987款指定海鮮 (沙白 蜆 鮑魚 肉蟹 基圍蟹 鯇魚 聖子 )每款海鮮都係超新鮮 肉蟹啖啖肉多膏 聖子超大隻 鮑魚肉質彈牙 餐廳有提供計時器及指引比你去煮得最完美而不會過熟🥗六款自選配料重點推薦 金沙魚丸黑毛豬腩片及醬爆牛丸金沙魚丸內有超濃郁流沙咸蛋黃黑毛豬腩片 口感爽口 口感及味道完勝一般豬肉醬爆牛丸要小心享用 咬開有油花肉汁😍🥣海鮮粥底本來海鮮既精華已經好正加入左南瓜 芋頭 玉米令到粥底更多左份香甜最後再加入珍珠米粥膽 芫荽 豬油渣 菜脯沸騰攪拌更惹味美味海鮮粥 完成! 👍🏻 我食左2大碗!✅想推薦比鍾意海鮮既人 食物份量當然無得同任食既比但重質不重量 而且其實份量都好夠絕對食得飽 我相信出面好少$198呢個價錢係可以食到甘多款新鮮海鮮 我會想再帶阿媽嚟食❣️洛奇冰室📍銅鑼灣登龍街28號永光中心地舖✅加一💰人均$220滿粥順德粥底海鮮火鍋(係洛奇總店
🦀海鮮粥底火鍋$198
🥣海鮮粥底
本來海鮮既精華已經好正
加入左南瓜 芋頭 玉米令到粥底更多左份香甜
最後再加入珍珠米粥膽 芫荽 豬油渣 菜脯沸騰攪拌更惹味
美味海鮮粥 完成! 👍🏻 我食左2大碗!
✅想推薦比鍾意海鮮既人 食物份量當然無得同任食既比
但重質不重量 而且其實份量都好夠絕對食得飽
洛奇冰室
📍銅鑼灣登龍街28號永光中心地舖
✅加一
💰人均$220
滿粥順德粥底海鮮火鍋
(係洛奇總店 我唔確定食物價錢是否一樣)
📍新蒲崗景福街79號地舖
📍大角咀杉樹街2-16號金基大廈地下G7號舖