(非会员)
2009-08-24 2 浏览
這次經驗是來自一次朋友晚餐小聚:第一驚 魚生唔生鮮,粒狀刺身三文魚食落去唔爽口,粉粉地咁ge 質地,疑似唔新鮮。 可能餐廳廚房一早就知,所以將d 所謂"刺身" 由片狀變為粒狀。無錯,係粒狀。真係驚,叫左8片三文魚刺身佢真係夠膽俾8 粒三文魚我地。 第二驚 竟然要自己寫檯號俾order 紙時,竟然個侍應同我講: 唔該自己寫返檯號。可能我少見多怪吧,但正常的侍應生服務係應該包括幫客人落單的,餐廳的落order ,服務制度存在一定問題。第三驚 手卷紫菜林曬食手卷最重要係同紫菜爽口,佢d 手卷真係令人十分失望,d 紫菜係咬唔開既。食手卷時好似要同個手卷角力咁,出盡力,都咬唔開。真係食一次就夠了。羊架,雞翼水準唔錯。如果以hkd 196 per person 黎講,水準真係同價錢好唔成比例。佢減到hk 138 per person ,好過佢的,大有restaurant在。
這次經驗是來自一次朋友晚餐小聚:

第一驚 魚生唔生鮮,粒狀刺身

第二驚 竟然要自己寫檯號

俾order 紙時,竟然個侍應同我講: 唔該自己寫返檯號。

第三驚 手卷紫菜林曬

羊架,雞翼水準唔錯。