今日夜晚喺九龍城練波,所以決定喺呢一度覓食,經過俾佢嘅幸運輪盤所吸引,最後決定一試👍🏻龍蝦二食超級優惠價享用呢一道奢華嘅美食,即點即劏,端上枱嘅時候氣勢澎湃,龍蝦頭更有微微嘅郁動(・ω・)ノ晶瑩剔透嘅龍蝦肉切成一片片,食落鮮甜;龍蝦頭以及蝦殼用嚟煲湯,橘橙色嘅湯頭亦夠濃郁。👍🏻燒肉呢間餐廳以燒肉為名,所以特意叫上咗頂級牛小排,價錢不菲但係物超所值,牛小排紋理清晰、肥瘦相間、唔使燒得太熟之下入口軟柔;喜歡食燒肉嘅朋友,可以試試佢唔同嘅牛肉拼盤。👍🏻壽司盛盒壽司擺放喺木盒之內,感覺簡約又夠特別,當日壽司包括:呑拿魚腩、日本空運魚、活赤貝、牡丹蝦、呑拿魚腩蓉反卷。兩個人分享,份量都幾夠,米飯握得實淨,吞拿魚腩色澤粉嫩,入口魚油充分;牡丹蝦黏厚感重,馬糞海膽回甘味濃 👍🏻小食炸蝦卷同樣係心水之選,咬落口脆卜卜嘅口感令人動容;雞泡魚乾最適合作為前菜,燒至金黃色,點上沙律醬極為滋味;👍🏻串燒芝麻雞翼炸得香口,肉質好嫩外皮極脆;另外點上燒菠蘿、雞軟骨、雞腎,調味適中,火候燒得剛好,雞軟骨頗有咬口;雞腎爽彈💡 餐廳正值慶祝七周年,推出幸運大轉盤,建議用餐之前先去轉一轉,裏面更加包括原條象拔蚌、生蠔、一

👍🏻龍蝦二食

👍🏻燒肉

👍🏻壽司盛盒

👍🏻小食

👍🏻串燒

💡 餐廳正值慶祝七周年,推出幸運大轉盤,建議用餐之前先去轉一轉,裏面更加包括原條象拔蚌、生蠔、一大支清酒等等嘅禮物!