今日公众假期,冇工人所以嗌外送平台外卖送餐。有人想食云吞,我又想食辣嘢,结果search到呢间。见个餐牌好多选择,我哋样样都想试,所以叫咗好多嘢食(食唔晒,听日可以pack lunch)。落咗单之后唔够1分钟,我就去OpenRice睇食评,点知见到超级多负评,心谂大镬,中伏? 想去cancel张单,但系外送平台话餐厅唔俾cancel。心谂,算啦试吓啦!结果食物嚟到,一啲都唔伏!味道仲好OK!(当然唔会话好食到wow,但系不过不失!)1. 砂锅云吞鸡(有2粒猪肉云吞):👌云吞有啲浸耐咗,啲皮开始想散,但系味道OK。啲鸡汤唔觉有味精(因为我会味精过敏,如果有味精,我会即刻瞓着觉)2. 净猪肉云吞6只 :👌OK3. 鸭胸夹膜4件:👌鸭胸应该系现成,似西式鸭胸。个饱皮(夹膜)好食,似馒头嘅味道,松软4. 水煮牛肉 :👍意外地唔系四川餐馆都煮得几好,佢加腐竹(硬身个只)挂汤好食,不过如果啲腐竹再淋啲好啲。啲牛系滑牛,几好。5. 蜜糖猪扒炒拉面:👎呢个有啲失望。如果个猪扒嘅蜜糖系脆边,好似榄角生炒骨咁嘅做法会好啲(唔系咁样样太saucy)。啲面太淋,如果弹牙嘅话会好好多。6. 京葱炒羊肉:👌系打边

2. 净猪肉云吞6只 :👌OK

6. 京葱炒羊肉:👌系打边炉𠮶啲雪藏羊肉片,所以有啲柴。但系其实味道几好。如果个老板愿意用啲靓啲嘅羊,冇咁干/柴嘅话,下次应该会再嗌。

7. 麻辣青瓜海蜇:👍极力推介,呢个坚好食!佢嘅海蜇系 海蜇头!麻辣正中!

8. 蒸银丝卷👌

9. 蒜蓉炒菜心👌

(我怀疑个厨师应该系四川人?🌶️佢啲麻辣好食过其他𩠌🤣)

总体评语:唔应该比其他负评影响。我同屋企人都觉得,今餐好彩结果冇cancel到,以后嗌外卖可以多个option!👍
鸭胸夹馍
外卖送餐