2009-04-16
今日hh未能飲酒, 所以只好到這裡來, 首次來到, 點了一個cuppuccino vienniso同citrus pie, 店員免費請我地食左2粒choco, 比晒同事食.cuppuccino vienniso的第一個feeling係個杯好cheap, 無logo無印字, 其實只係白杯加貼紙一張, 太causal的感覺令人扣了點分(可能我個人太過著重表面功夫............), 味道是ok的, 咖啡味不太重, 一般水準食citrus pie先拿個刀叉, oh my god, 很美, 是木造的, 可惜木質太粗糙, 一放進口中便有診所探口的味覺!!!!!!!!!!!!!!!令人感覺太差了!!!!!!!!!!!!citrus pie切不開, 由於pie底太硬, 刀又不利, 一切開便爛了.........pie底太乾而且硬, 幸好stuffing的味道很清新, 酸酸甜甜, texture又不太軟, 都可算合格啦