2019-12-17 86 浏览
又到食飯時間,就如常一樣, 舉頭望野食。 油尖旺就係向高望就會搵倒野食既地方。 行下行下, 例牌會行過d好多人等電梯既大廈, 向上一望, 又真係好多野食啵。 望下望下, 見倒個好簡單既水牌。 Urban cafe, 冇咩特別, 我地就偏向虎山行。一上到去有幾個人門口排緊隊, 咁我地見有人排隊, 其實都費事排想走。 突然, 有樣野係門度走左出黎, 令我地有排多陣既諗法。 原來有主子進駐左呢度, 不過係題外話。 講左有咩食先!我地叫左個4人餐小食先上。 小食拼盆 有雞塊雞翼, 之後就一人一個抽子沙律同 南瓜忌廉湯。 雞翼雞塊都唔係炸定, 新鮮熱辣辣。(可能同佢地客人太多有關)沙律清新, 佢地個南瓜湯真係好正,又濃又夠味。我地另加左個水牛雞翼, 好好食,好少地方咁好食。 主菜叫左4個辣肉腸水牛芝士手工薄餅, 呢個真係芝士拉絲, d芝士多到滴出黎, 唔好睇小佢得4吋, 食完都好飽。 可能係太多客太忙, 我鍾d食脆d, 可以再焗耐d青蟹子大蜆忌廉意粉, 應該係我小見多怪, 青蟹子真係好特別。好夠味, 但又唔會太濃。 蜆又唔係是是但但, 係好多同幾大隻又冇沙, 呢件係食唔晒添。 牛肋條意大利飯,
又到食飯時間,
原來有主子進駐左呢度, 不過係題外話。
講左有咩食先!
我地叫左個4人餐

小食先上。

沙律清新, 佢地個南瓜湯真係好正,又濃又夠味。

我地另加左個水牛雞翼, 好好食,好少地方咁好食。

主菜叫左4個

牛肋條意大利飯, 呢個就真係大件事, 前面已經多到食唔晒, 呢碟又係又大又好味。 點算好, 真係想打包走, 牛肋條又大大條好似唔洗本咁。 好食
黑毛豬肋骨, 就正常好多,燒豬肋骨, 最特別係唔乾岩岩好, d肉有d離骨, 所以輕鬆食。 夠晒味又大份。好大獲, 食到勁飽添。
我地預左好快就會再黎encore添!

其實係中間, 有d主子出黎望下我地做緊乜鬼, 真係可愛到冇朋友。 點都要黎多次!
2019-12-03