2018-06-27
想在香港拍下拖小住一晚,呢間貝爾特酒店係一個好選擇,呢間精品酒店平日價格約在600蚊而假日就800蚊左右。因為我諗好少人唔係住客而特登過黎食,所以講餐廳前,貼下門面同酒店房既相先:個人認為呢間酒店的質素好好,設計簡潔明亮,好靚,具空間感,床又訓得舒服,大力推薦!唔好以為工廠改裝的酒店一定咁好,之前我去過九龍灣一間水壼廠的酒店,就殘少少,個USB叉電頭係壞既。而呢度除咗設備一應俱全的gym room,仲有(終於入正題)今篇文章的主角:貝爾特酒廄。空間感超大,每一枱之間都有好多空位,好適合一大班朋友黎。當晚客人唔多,不過上菜都係慢,同埋冷氣好凍!(我在餐後的意見書都有寫呢句;意見書仲有問如果搞buffet會否有興趣😂可能餐廳有此意慾,大家得閒留意下啦)但食物質素係好既,食西式的漢堡、薯條、雞翼、cocktail(呢杯係Mojito),都覺得好好味,係正常cafe的水準。呢度仲有board game玩,我們揀咗層層疊!點解入住呢間酒店,好大原因係有張篤波枱(美式桌球)!等完一對韓國情侶玩完,我們就玩到酒廄閂門,然後施施然搭番上酒店房都仲係好早☺️好開心的一晚!
空間感超大,每一枱之間都有好多空位,好適合一大班朋友黎。