2020-05-31
一開始其實真係完全無諗過話食呢間,主要係我朋友想試,我當時抱住去試下啦既心態去食。心諗可能有蕃茄以外既野食呢?點知去到全部都係蕃茄_街啦,點算呢,吾想害到朋友食第二間,唯有頂硬上!因為當日條人龍都長,等左都差吾多45-60分鐘左右,一直同個fd 吹水吹到口水都dry埋入到店入面係勁多人,無辦法,人多咁大家將就下。服務員當然十分有禮貌、有笑容。因為無特別無咩想食,就叫左同fd 同一款湯麵。點知有驚喜! 個湯係鮮甜又有少少蕃茄酸,但吾會好酸,吾係羅宋湯果種。食吾出有味精,所以都相信佢地真係有使用大量蕃茄熬製而成!(睇番之前留言有人比劣評話食到罐頭蕃茄味,但係外國食評家都分辨吾到罐頭味,條友條脷仲勁過D食評家)不過好食既蕃茄湯其實就應該新鮮同罐頭兩種都要用到!麵條就彈牙、好食既,滑蛋、滑牛就真.滑,蛋有蛋味、牛有牛味,你知最基本既野吾係間間都做到!不過可能我牙縫比較大,食牛肉會容易癡牙! 我到最後竟然會食埋嚿蕃茄,仲想飲埋D湯汁,OMG,平時最憎蕃茄,吾敢相信自己呀 同埋我當日應該係全場講野最大聲果個,係咁同我個fd 講埋D 八婆野 不過我隔離枱講電話果陣,我有特登收掣既!店員都好好,無特別
心諗可能有蕃茄以外既野食呢?
點知去到全部都係蕃茄
_街啦,點算呢,吾想害到朋友食第二間,唯有頂硬上!
因為當日條人龍都長,等左都差吾多45-60分鐘左右,
一直同個fd 吹水吹到口水都dry埋
入到店入面係勁多人,無辦法,人多咁大家將就下。
服務員當然十分有禮貌、有笑容。
因為無特別無咩想食,就叫左同fd 同一款湯麵。
點知有驚喜!
滑一滑 (烏冬)
個湯係鮮甜又有少少蕃茄酸,但吾會好酸,吾係羅宋湯果種。
食吾出有味精,所以都相信佢地真係有使用大量蕃茄熬製而成!
不過好食既蕃茄湯其實就應該新鮮同罐頭兩種都要用到!
麵條就彈牙、好食既,
不過可能我牙縫比較大,食牛肉會容易癡牙!
不過我隔離枱講電話果陣,我有特登收掣既!
店員都好好,無特別制止,但希望各位乖寶寶千祈吾好學我咁失禮!
同埋就算討厭食菜的你們,也要食多D就對了!
题外话/补充资料:
記得當時店門外有個位係有維他蒸餾水送比有需要的人,有需要自行拿取!吾知而家仲有無,都係希望可以比有需要既人優先!利申:我當時係無攞既!