2009-09-05
本來個朋友生日, 諗住食好d, 點知...一開始, 我地訂左8位, 後來我朋友話要加多6位, 咁就打電話去加位啦! 點知個職員話訂位超過8人以上, 就要比deposite $500. 要我地去入數之後再打電話去confirm 佢地喎, 咁我地就照做啦! (其實都幾麻煩, 佢地個a/c 係永亨銀行的, 又無存錢機的服務, 所以一定要銀行開門的時間去入數), 入左之後打電話去confirm 收唔收到我地fax 去的receipt 啦! 當時個職員仲話收到無問題, 點知就當晚我就收到電話, 話我地未入deposite喎, 咁我就同佢理論一番啦, 最後佢就話可能係佢地搞錯喎! 好奇怪地, 第二日, 我又收到呢間野的職員又打黎, 佢話我未入數, 要cancel 我的 booking, 天啊!! 呢間唔知係咩公司黎, 估唔到食餐飯都搞成咁!! 唉! 唔知道大家會唔會去呢間野食, 不過我就唔會再encore 囉!