2020-01-16 161 浏览
話說太多飲食誌介紹呢度話火鍋午餐超抵食又正,所以專登黎試下,一出電梯鬼影都無隻,心諗12點啫,可能未放lunch。坐位任揀,所以坐左埋窗邊,望住個無敵靚景,心情十分舒暢,仲同自己講話食個幾十蚊晏仔仲有靚景睇,唔錯🤭講返個set lunch 先,有8款咁上下,我就揀左個松露雜菌湯底$68,包3款配菜,要左雞翼,麻辣花膠,同腩肉,再加個主食米米線同一杯黑糖珍珠奶茶,問心$68包咁多野食認真超值。可惜個鍋一上台,見入面好似無乜野咁,只覺有幾個問題條椰菜絲同兩角蕃茄响度浮浮下,我仲以為d餸未黎另外上添,見個侍應轉頭放低碗米線同杯野飲時就順口問句,點知佢話係哂入面,咁。。。。算啦,可能個鍋深湯多蓋住左我睇唔倒啫,根住拿淋撻火食啦喂~湯滾時叉對筷子入鍋時又真係算深喎,但餸就。。。。。,除了之前講既菜絲幾條蕃茄兩角之外就搵到3隻雞翼,兩片肺肉,同兩片花膠。。。。我頂丫,雜菌係無既,只湯有雜菌味,唔緊要仲有米線食,但米線只係一執,連半個公仔麵都無車仔麵都大碗過佢,再講杯珍珠奶茶,珍珠硬又無味都唔緊要,因佢唔台灣鋪所以未必煮得好,但奶茶難飲就非少見,甜味都無,仲怪怪地添,想點呀大佬😓原以為$68好抵食食
湯滾時叉對筷子入鍋時又真係算深喎,但餸就。。。。。
原以為$68好抵食食,點知食完唔飽,仲衰過有食,真係食樓下間車仔麵好過,話哂都大大碗,唔怪得走時都只係多左一枱客,仲要係兩個外國人

最後個結論係,千祈咪信介紹同評語,否則只會浪費金錢傷個胃