2025-08-01
話說我同班麻甩友喺觀塘搵食,搵到呢間以狗狗為主題嘅火鍋店,見佢無限時放題,仲有刺身同期間限定嘅新菜,$368嘅豪食套餐好似好抵玩,於是決定試一試!餐廳環境闊落,牆上滿滿哥基同其他毛孩畫,連火鍋爐都有狗狗圖案,狗奴如我即刻畀個環境加分!🐾不過網上話佢服務麻麻,我試完又有咩真感受?等我同你逐樣講!🌟 餐前小食:一入座有五款小食任揀,唐揚炸雞同甜蕃薯條係MVP!炸雞外皮脆卜卜,咬落啲汁流出嚟,蕃薯條甜得來唔膩,開胃一流!但酸甜炸大腸偏油,鮑汁雞腳略硬,食落有啲失色。 🌟 五點刺身盛合:三文魚、赤蝦、北寄貝、油甘魚同帶子,賣相靚仔,厚切得來有咬口,三文魚同赤蝦鮮甜Juicy,但帶子同北寄貝略為普通,唔算驚喜,仲有進步空間。 🌟 和風昆布卜卜蜆鍋:新出嘅期間限定鍋真係全晚亮點!湯底用昆布熬出鮮甜海味,蜆多到數極都數唔晒(目測超過50+!),隻隻飽滿Juicy,仲有兩個福袋,入面有蝦同蟹子丸,咬落啲湯汁爆出嚟,鮮到飛起!😍🌟 火鍋盛宴:揀咗沙嗲金菇牛面肉湯底,沙嗲濃香但唔搶食材風頭。豪食牛肉拼盤六款,SRF和牛三角肉同澳洲M8牛肩頸牛香爆棚!不過最正係*千歲米豚*,肉質嫩滑得嚟帶獨特米香,食落
🌟 火鍋盛宴:揀咗沙嗲金菇牛面肉湯底,沙嗲濃香但唔搶食材風頭。豪食牛肉拼盤六款,SRF和牛三角肉同澳洲M8牛肩頸牛香爆棚!不過最正係*千歲米豚*,肉質嫩滑得嚟帶獨特米香,食落似高級版豬頸肉,難怪話日本產量極少! 但海鮮拼盤真係麻麻,鮮蝦同元貝OK,但蠔同白鱔片唔夠鮮,有陣腥味,略為扣分。
🌟 甜品有驚喜:荔枝爆珠雪糕甜度剛好,爆珠喺口裡「啪啪」聲,食完成個人refresh晒!
整體黎講,$368無限時放題真係抵玩,食足三粒鐘都無人趕你走,啱晒同朋友吹水!店員態度其實唔差,會幫手換湯底同清枱,忙碌時稍為亂但有禮貌。環境乾淨,狗狗主題好治癒!😍海鮮質素有待改善,想食靚海鮮可能要再搵間!但新出嘅卜卜蜆鍋值得一試!想打邊爐又傾偈,呢度係個好選擇!