2025-07-05
最近蒲開觀塘多 先發現原來有間咁高質嘅台式美食小店! 🇹🇼 性價比高之餘仲要多款式又好食 絕對適合喺觀塘翻工或者蒲開觀塘嘅你!😎◍ 「芝士吞拿魚粟米蛋餅」 🧀 $48大推呢度嘅台式蛋餅 特別係芝士吞拿魚口味 同蛋餅嘅texture勁夾 加上熱辣辣新鮮整好 同喺台灣食嘅完全一樣!☺️◍ 「古早手工滷肉便當」 🍱另外必試呢度嘅滷肉便當 使用傳統台式做法 配上自家製滷水汁煮嘅豬腩肉 加埋滷蛋、炒椰菜 食落超有台式嘅風味!😍◍ 「肉羹麵線」 🍜 $48食台灣嘢又點可以唔試下台式麵線 呢度嘅自家制麵線還原台灣在地感覺 係另一個必試item😋「冰火三色圓」 🥣 $38去到甜品嘅環節 非常推薦大家試吓個冰火湯圓 將熱辣辣嘅湯圓加入冰凍嘅刨冰入面 就係一個好特別嘅體驗!😎💰 人均消費:$100📍黑布小巷(觀塘) #lala_foodie_kwuntong 香港觀塘駿業街56號中海日升中心2樓C號舖
◍ 「芝士吞拿魚粟米蛋餅」 🧀 $48
◍ 「古早手工滷肉便當」 🍱